Ligge i groenne enge

Anne B. Ragde: Ligge i grønne enge

Roman

Ligge i groenne engeLigge i grønne enge er afslutningen på en norsk trilogi om tre forknytte mænd på en gård ved Trondheim. Der sker ingenting, og dagligdagen går sin vante gang, mens der bliver brændt tismadrasser af, henrettet lam i kirken, begået selvmord og befrugtet lesbiske par.

En af brødrene er bedemand, og der er ret meget underspillet makaber humor i bogen. Her en lille smagsprøve – det er en af brødrenes datter, Torunn, der smører mad til farfaren (der i virkeligheden er hendes onkel):

”Og der var stadig syltetøj i kælderen efter Anna Neshov. Det var måske sådan man snød døden og forlængede livet, tænkte hun, ved at lave så meget syltetøj at folk måtte æde ens anstrengelser i årevis bagefter.”

Jeg er blevet ret glad for de underlige nordmænd undervejs i de tre bøger. Den første bog er lidt tung at starte på, fordi man lige skal lære dem lidt at kende. Men efter lidt tid glæder man sig til at høre, hvordan det går med grisene og hvem der nu er død i bedemandsforretningen, lidt som at se en lang tv-serie.

De første to bøger hedder Berlinerpoplerne og Eremitkrebsene.

3 thoughts on “Anne B. Ragde: Ligge i grønne enge

  1. Lyder meget rart. Er man til den rendyrkede landmandsgenre, kan man læse Hans Otto Jørgensens trilogi om Ejnar og Ida, der begynder med ‘Helt og heltinde’. Det er lige så man kan lugte kolort fra siderne, og ikke et komma er sat tilfældigt – på godt og ondt måske.

  2. Ja, det er faktisk lidt i samme genre. Anne B. Ragde skriver dog ikke helt så kunstfærdigt – måske også på godt og ondt.

Der er lukket for kommentarer.