Danmarks Statistik: Mest populære navne

Finurligheder

Der er fire mænd i Danmark, der hedder Skat.

Derudover er der 189 Cirkeliner med hver en kvart promilles chance for at blive gift med en Ingolf (hvis vi antager, at halvdelen af danskerne er heteroseksuelle mænd, der gerne vil giftes, og jeg er hverken matematiker eller statistikker, men alligevel…)

Jeg kan altid godt lide at læse Danmarks Statistiks liste over populære navne, og Politiken har en meget interessant pointe fra en ph.d’er i navneforskning, der fortæller at drenges navne næsten altid ender på konsonanter og pigers på vokaler. Tænk, at man (jeg) aldrig har opdaget det. Det er jo rigtigt! Desværre har de, så vidt jeg ved, ikke nogen lister over de mindst populære navne. Det ville ellers være ret interessant – især at se, hvor længe der skulle gå inden de mindst populære (=mest individuelle, særegne) kom fra den ene statistik til den anden.

www.dst.dk/navne kan man også finde ud af, hvor mange der hedder det samme som én selv – desværre uden mellemnavn. Der er højst to i Danmark, der hedder Lene Holmgård. Det vil sige mig.

3 thoughts on “Danmarks Statistik: Mest populære navne

  1. Jeg synes også det er vildt skægt at kigge på navnestatestikker. Tænkt at man kan hedde Skat… Der er én dreng i Danmark der hedder Jazz og der er to børn i kongeriget der begge bærer navnet Dreng. Det er da lidt sjovt.

    Det er også på dst.dk at man kan følge et hvilket som helst fornavns popularitet gennem de sidste knap 25 år. Det kan give et hint om hvilke navne der er knap så populærer, Brian for eksempel. Brian har taget sig et gevaldigt dyk siden midten af firserne. I 1985 blev 325 drenge kaldt Brian i 2008 er det tal faldet til en.

    Kh Ida

Der er lukket for kommentarer.