Søren Schultz Hansen: Årgang 2012

Fagbøger

De bliver alle sammen 18 i 2012 og er den første generation, der har haft internet hele deres liv; de unge som Søren Schultz Hansen har spurgt om vaner og venner, og hvor man opbevarer mobilen:

Helene: I lommen. Altid.
Moderator: Har du aldrig nederdel på?
Helene: Jo, jo. Så kan den sidde her i bh’en.

Bogen er en hyggelig påmindelse til mennesker som mig, der går og tror, jeg er vokset op med nye medier, fordi jeg nogle gange hjælper min mor med at lægge billeder på Facebook. Der er løbet mange mbit gennem bredbåndet siden jeg fik min første emailadresse i et fælles-pc-rum på Katedralskolen i Viborg.

Her er fx noget, jeg ikke vidste om mine medmennesker omkring de 18:

Ringetoner er sooo last year. Mobilen er på vibration. Altid. Tænk lige på, næste gang du kører i s-tog, hvor gamle de er, dem der spiller Pink, når mobilen ringer.

Facebook er offentligt, mobilen privat, troede de voksne. Forkert. Årgang 2012 læser uden at blinke hinandens sms’er og svarer på andres vegne. Og ingen bliver særligt sur – man skal jo kunne følge med.

Mail? Jo, hvis jeg skal skrive julegaveønsker til min farmor. Det der mail går for langsomt, og man har jo MSN og mobil. Mail er mediet for bedsteforældre.

For Årgang 2012 er sociale medier en pleonasme, som Søren Schultz Hansen skriver. Hvad andet skulle internettet handle om end at spilde sin tid sammen?

Skal du læse den? Ja, 2tal in3zant indblik. Og så må du bære over med, at der er brugt lidt mange ord, og at de 18-årige har fået dæknavne som Dorte, Irene, Pia og Jens.

Anmeldelsen er skrevet til Dansk Kommunikationsforening og oprindelig bragt på deres hjemmeside