Kristian Bang Foss: Frank vender hjem

Bøger fra 2019, Boganmeldelse, Roman

♥♥♥♥♥

Selvom Maren Uthaug rendte med Læsernes Bogpris, er “Frank vender hjem” én af de absolut bedste romaner fra det seneste år.

Frank vokser op i et værtshushjem i Hvidovre. På studiet møder han Thea, der både er for rig og for smuk til ham. Hun bliver gravid med deres fælles barn, og Frank tager på kajaktur for at prøve sig selv af i naturen, inden han skal være far. En række skæbnesvangre begivenheder indtræffer (ingen spoilers her), og det er i hovedtræk handlingen.

Handlingen er dog langtfra det mest interessante ved Kristian Bang Foss’ roman. Det er tværtimod humoren og personskildringerne. Det er ofte svært at forklare, hvorfor noget er sjovt, men det lykkes ham at beskrive interne jokes mellem to studievenner på en måde, så man både griner med og mindes sin egen studietid. Det er en fantastisk fantasi, der har opfundet alt det.

Samtidig er bogen alvorlig og rørende, og jeg blev enkelte steder oprigtigt oprørt over, hvordan de andre karakterer kunne finde på at opføre sig.

Hos Information kan du læse interview med Kristian Bang Foss om bogen, der har taget syv år at skrive.

“Frank vender hjem” er Kristian Bang Foss’ tredje roman. Han står desuden bag “Stormen i 99” og “Døden kører Audi” og den mindre kendte debut “Fiskens vindue”.