Jacob Martin Strid: Da Mumbo Jumbo blev kæmpestor

Bøger fra 2018, Børnebøger, Sponsoreret indhold

De bedste børnebøger er dem, der også er sjove for voksne. Derfor har vi ikke kun to, men fire Strid-fans her i familien.

For første gang i historierne om Mimbo Jimbo og Mumbo Jumbo er det den tykke, godmodige flodhest Mumbo Jumbo, der er i forgrunden. Det sker uden større opmærksomhed, for efterhånden er alle karaktererne i dyrenes dal så fintegnede, at de på skift kan få deres egen sæson, som i en dansk børnelitteraturversion af SKAM.

Køb Mumbo-bogen her.

Handlingen i grove træk 

Mumbo Jumbo skal samle kantareller og kommer til at spise en mysteriesvamp, der tryller ham kæmpestor. For at finde modgift skal han opsøge heksen Baba Jaga i Sibirien. Vennerne tager med i en luftballon lavet af et sammensyet tæppe og et ægte Pierre Baussin-badekar.

Det hele sker i et rablende virvar af vingummifyldte satelitter, hekse, der sværger til atomkraft frem for magi (“man får så ondt i ryggen”), en blyantspidser, der kan spidse flagstænger, og en sød, påståelig tapir, der opfanger det meste halvanden side senere end de andre.

Strids bøger er formfuldendte og med sjove sidespor. I denne her er der bl.a. en top-frustreret krokodille, der udbryder: “Jeg vil forflyttes til en anden børnebog. Vitello, Rasmus Klump, hvad som helst”. Referencerne er mange, dialogen er skarp, og både børn og voksne griner helt nede fra maven, i hvert fald her i huset.

Nok om det. Her kommer den ucensurerede anmeldelse fra det rigtige publikum:

Hvad kunne I bedst lide ved bogen?

Mille, 4 år: “Jeg synes, det var godt, da han blev lille. Jeg kunne godt lide, da de fik boller.”

Kalle, 6 år: “Måske kan man klippe et langt stykke papir af og skrive på det, hvad man synes om bogen?”

God ide, men hvis man skulle sige her, hvad man godt kunne lide? 

“Jeg synes, det var sjovt, der hvor heksen sagde, Spindelvæv og tudsespyt… spindelvæv og tudsesp… wow, du er godt nok en stor én.”

Synes I, andre børn skal læse bogen? 

Mille, 4 år: “Ja, men også den kolde vinter” (Jacob Martin Strid, “Mimbo Jimbo og den lange vinter”, red.)

Kalle, 6 år: “Ja, den er også rigtigt sjov.”

Strid-fansene her i huset har talt. Start fra en ende af og glæd dig til den næste.

Se andre bøger af Jakob Martin Strid.

Bogen er sponsoreret af Bog og Ide.