Glenn Bech: Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet

Autobiografi, Bøger fra 2022, Debatbog

Uforsonlig er måske det ord, der bedst beskriver Glenn Bechs skrivestil. Hans nyeste udgivelse er et manifest og befinder sig litterært i en kategori af selvbiografisk lyrisk prosa – med digtets linjestruktur og romanens flydende sprog og fortløbende kapitelstruktur.

Uforsonlig er også for snæver en beskrivelse af Glenn Bech, for han er både rasende, skuffet, flov, sjov, velkomponeret, bitter, klog og præcis.

Det første kapitel er til moren og handler om opvæksten i en boligblok i Horsens. Forfatteren hedder Glenn, og broren hedder René, fordi forældrene har prioriteret nogle navne, som kunne råbes hurtigt. Barndommen er ikke blandt de bedste i Danmark, men der skinner alligevel en fin kærlighed og loyalitet til moren ud fra linjerne. Faren har begået selvmord, og morens valg af nye mænd er ikke prangende. Samtidig er Horsens ikke så fedt et sted at vokse op, hvis man er homoseksuel.

Efter barndommen behandles klassesamfundet, og måske derfor blev Glenn Bechs manifest populært til socialdemokratiske ministeroverleveringer. Bogen er udgivet i september 2022 og har i det hele taget opnået stor popularitet meget hurtigt. Den har netop vundet Politikens Litteraturpris, og det vil overraske mig, hvis den ikke bliver indstillet til en pris eller to mere, inden 2023 er omme.

“Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet” er Glenn Bechs anden bog. Hans første udgivelse er romanen “Farskibet” fra 2021. Glenn Bech er til daglig psykolog og forfatter og er bosat i Aarhus.